Ελληνικά   English   Deutsch        

Πληροφορίες

 

Ποιες είναι οι ιδιότητες του πολυπροπυλενίου (ΡΡ);
• Ιδιαίτερη αντοχή, μπορεί να τσακίσει εκατομμύρια φορές χωρίς να σπάσει.
• Ανθεκτικό στο νερό και στα περισσότερα χημικά.
• Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες (125οC).
• Κατάλληλο για τρόφιμα και για παιχνίδια - οδηγία EN71 #3.
• Φιλικό προς το περιβάλλον.

Πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το πολυπροπυλένιο;
Το πολυπροπυλένιο είναι 100% ανακυκλώσιμο. Αποτελείται από άνθρακα και υδρογόνο και καίγεται χωρίς να παράγει τοξικά (παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Μπορεί να ανακυκλωθεί, να αποτεφρωθεί, ή να θαφτεί σε χωματερή χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.


Πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το PVC;
Το PVC παράγεται κατά 45% από πετρέλαιο και 55% αλάτι. Μπορεί να ανακυκλωθεί για να παραχθούν αντικείμενα όπως σόλες, δάπεδα, σωλήνες κλπ. Επίσης, το αλάτι του PVC μπορεί να ανακυκλωθεί στην παρασκευή χλωρίνης. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε πετρέλαιο, η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με άλλα πλαστικά με 100% περιεκτικότητα σε πετρέλαιο. Κατά την καύση του παράγεται υδροχλωρικό οξύ το οποίο φιλτράρεται στις σύγχρονες μονάδες αποτέφρωσης.


Πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα πλαστικά σε σχέση με άλλα υλικά;
Υπάρχει η ιδέα ότι τα πλαστικά δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον επειδή χρειάζονται περισσότερα χρόνια για να ανακυκλωθούν από μόνα τους σε σύγκριση με άλλα υλικά, όπως για παράδειγμα το χαρτί. Εάν λάβουμε υπόψη μας όμως την πλευρά της παραγωγής των διαφόρων υλικών και τι κόστος σε κατανάλωση φυσικών πόρων αυτό συνεπάγεται, θα δούμε ότι τα πλαστικά έχουν πολύ μικρότερο κόστος για το περιβάλλον. Η παραγωγή γυάλινων μπουκαλιών καταναλώνει περισσότερο πετρέλαιο από την αντίστοιχη παραγωγή των πλαστικών. Η παραγωγή χαρτιού απαιτεί τεράστια κατανάλωση ενέργειας, πολύ υψηλότερη συγκριτικά με την παραγωγή πλαστικών. Περισσότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει ότι για την παραγωγή χαρτιού καταναλώνονται περισσότεροι φυσικοί πόροι, όπως επίσης πρέπει να υπολογίσουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγή της ενέργειας. Η παραγωγή χαρτιού δημιουργεί μια ακόμη μορφή μόλυνσης, τη θερμική μόλυνση των ποταμών. (Η παραγωγή χαρτιού απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού) Τέλος, η μεγαλύτερη αντοχή των πλαστικών συνεπάγεται εξοικονόμηση φυσικών πόρων, εάν αναλογιστούμε την μικρότερη ανάγκη αντικατάστασης των αντικειμένων τα οποία κατασκευάζονται από πλαστικό. Για παράδειγμα ένα ντοσιέ από πολυπροπυλένιο μπορεί να αντέξει σε συχνή χρήση και 20 χρόνια. Έχει υπολογιστεί ότι χωρίς τα πλαστικά το γενικό επίπεδο των απορριμμάτων θα είχε σημαντική αύξηση.


Η Duroflex ανακυκλώνει τα υλικά της;
Ναι, στην πλειοψηφία ανακυκλώνουμε τα υπολείμματα των υλικών από την παραγωγή μας.
Designed By : Witty